Relocarea Colegiului Național Gheorghe Șincai: necesitate sau interese ascunse?

poza colegiul national gheorghe sincai
Zilele acestea apar informații noi despre relocarea Colegiului Național Gheorghe Șincai și așa-zisele lucrări de “consolidare”.
Pe acest subiect există câteva întrebări pe care considerăm că trebuie să le adresăm în mod public:
1. De ce clădirea Colegiului Național Gheorghe Șincai nu se regăsește în Lista imobilelor expertizate tehnic d.p.d.v al riscului seismic, listă actualizată lunar de AMCCRS București?
2. De ce autorizația de construcție nr.501/1875441 din 21.09.2020 a fost emisă doar pentru amenajări interioare și exterioare în vederea modernizării, reabilitării tehnice și obținerii autorizației de securitate la incendiu? În niciun caz nu este vorba de lucrări de consolidare în lista operațiunilor la care urmează a fi supusă clădirea.
3. De ce Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ din cadrul Primăriei Sector 4 prin adresa nr. 10684 informează că “nu poate preciza o dată pentru relocarea Colegiului Național Gheorghe Șincai și că nu poate preciza unde va fi făcută această relocare”?
Până la un răspuns clar la aceste întrebări suntem îndreptățiți să credem că încadrarea clădirii în clasa de risc seismic 2 comunicată prin intermediul mass media și al comunicatelor de presă ale Primăriei Sector 4 este de natură să inducă o stare de îngrijorare nefondată în rândurile părinților, elevilor și profesorilor.
Un lucru este clar: Primăria Sectorului 4 și primarul Băluță refuză în mod constant să comunice public și să prezinte fapte reale despre potențialul risc la care sunt supuși elevii și nici nu asigură o predictibilitate a actului de învățământ.
Credem că primarul Băluță și Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ din cadrul Primăriei Sector 4 ar fi trebuit să:
1. Asigure o informare corectă a părinților și elevilor cu privire la procesul de relocare, consultând părinții cu privire la locul unde urmează să fie relocată unitatea de învățământ.
2. Să se asigure că există un spațiu adecvat pentru desfășurarea activității școlare în condițiile unui Colegiu Național în eventualitatea relocării.
Consilierii Locali PNL Sector 4 sunt alături de elevii, părinții și profesorii de la Colegiul Național Gheorghe Șincai. Credem că actul educațional nu trebuie să fie supus presiunii și că elevii au nevoie de predictibilitate. În România, dreptul la educație este un drept fundamental, iar noi ne vom asigura că nu va fi încălcat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *